Császárok klubja - a jellemek harca

Milyen szerepeket játszunk az életünkben? Mennyire meghatározó egy férfi életében édesapjához fűződő viszonya? Hogyan befolyásolja későbbi döntéseit az, gyerekként hagyták-e érvényesülni? Mi van döntéseink mögött? Ezeket a fontos kérdéseket feszegeti a Császárok klubja, amely Ethan Canin The Palace Thief című novellája alapján készült. A szigorú fiúiskolában játszódó történet semmit sem szépít a valóságon.

Forrás: UIP-Duna

A St. Benedict középiskola történelemtanára él-hal a munkájáért, nem csak az ókori görögökkel és rómaiakkal kapcsolatos tananyagot adja át diákjainak, hanem feladatának érzi, hogy diákjai jellemét is formálja, a helyes életvitelre nevelje őket. William Hundert, aki Kevin Kline alakít,  hagyományokra alapuló kis életét alapjaiban változtatja meg egy renitens diák érkezése. Sedgewick Bell - Emile Hirsch -, a nyugat-virginiai szenátor fia, a kollégium elavult szabályai ellen fordul, nem tiszteli a tanár tekintélyét sem, sőt diáktársait is maga mellé állítja. Meztelen fürdőzésre csábítja a szomszédos lányiskola tanulóit, és Hundert imádott ókori császárait a hét törpéhez és a Beatleshez hasonlítja. Hundert megismerkedik a fiú édesapjával, és onnantól kezdve biztos benne, saját és problémás diákja jellemében van valami közös. A felismerés nyugtalanítja, elhatározza, közel férkőzik a fiúhoz, ezért békét ajánl, amely meg is lepi a lázadozó ifjút. Hundert keményen megküzd Sedgewick jellemének formálásával, ám közben saját magával is szembe kell néznie.

Forrás: UIP-Duna

Hundert lelkesen veti bele ma-gát diákjai jellemének alakításá-ba, szinte ez tartja életben, ez éleszti újra benne a szenve-délyt. Az új diák apa-fiú kapcso-latában régi önmagát látja, ám rá kell jönnie, saját megoldásai ebben az esetben nem működ-nek. A diák bármit megtenne a rendszer ellen, hogy a könnyebbik úton érvényesüljön. Sokan csatlakoznak hozzá, hiszen vidám természete vonzza a társaságot. Számára viszont a társai sem igazán számítanak, csak a győzelem a fontos.

Előző
  • 1
  • 2
Következő