A magyar FBI nyomoz a Szerémi úti rablás ügyében

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozóiroda átvette a Szerémi úti rabláskísérlet ügyében folyó nyomozást a BRFK-tól. A nyomozók ugyanis azt gyanítják, hogy a tettesek több megyében is követtek el hasonló cselekményeket. Ezért számos ügyet összevetnek az augusztus 9-i támadással - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Feltehetően több megyében is raboltak azok a fegyveresek, akik golyózáport zúdítottak és kézigránátot dobtak Budapesten egy pénzszállító autóra a XI. kerületi Szerémi úton, augusztus 9-én. Az ügyben indított nyomozást a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) vette át a BRFK-tól - írja a Népszabadság.

Az iroda helyettes vezetője, Petőfi Attila alezredes a lapnak elmondta: értékelő-elemző munkába kezdtek, ami során az összes felderítetlen fegyveres rablás nyomozati adatait összevetik a Szerémi úton rögzített bizonyítékokkal. Az alezredes nem kívánta részletezni, mely rablótámadásokkal kapcsolatban merült fel, hogy ugyanazok követhették el, mit a Szerémi úti támadást.

Augusztus 9-én reggel, ismeretlene eltérítették, majd megállásra kényszerítették a Group 4. Kft. egyik páncélautóját. A támadók géppisztolyokból golyózáport zúdítottak a kocsira, és csak a sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy nem sikerült kirabolniuk. A vezető ugyanis azonnal tolatni kezdett, ahogy elkezdték lőni, és hiába gurítottak a fegyveresek egy gránátot is az autó alá, az sem tette mozgásképtelenné a kocsit.