Megházasodott a Bazilikában Sophia Loren fia

Vágólapra másolva!
Szombaton délután kelt egybe ifj. Carlo Ponti és Mészáros Andrea a budapesti Bazilikában. A népszerű Sophia Loren színésznő karmester fiát, és hegedűművész menyasszonyát több száz bámészkodó várta a templom előtti téren. A násznép között olyan hírességek is ott voltak, mint Giorgio Armani divattervező, Alessandra Mussolini (a diktátor unokája), vagy éppen Vizy E. Szilveszter, az MTA elnöke.
Vágólapra másolva!

Elhangzott a boldogító "si", azaz igen a Bazilikában: ifj. Carlo Ponti és Mészáros Andrea megtartotta egyházi esküvőjét szombat délután Budapesten. A Bazilika előtt már három órakor összeverődött 5-600 ember, a híres esküvőre várva. Ekkor - még az előző szertartások alatt - már megjelentek a biztonsági emberek, akik lassan és udvariasan leszorították a tömeget a lépcsőkről és kordonokat állítottak fel.

A templomot - mivel a világsztár fiának esküvője előtt fél órával még másokat is eskettek - rohamtempóban díszítették ki az egyetlen Magyarországon működő svájci virágcég szakemberei. Az épület belsejébe és a homlokzati oszlopokra rózsagirlandokat és bogyós ágakat erősítettek.

A tömeg visszafogottan várta a hírességeket, csak egy fiatalembert kellett eltávolítani, aki a Bazilikától messzebb, egy táblát tartott a magasba, amelyen "jő az Antikrisztus és itt a végítélet" volt olvasható.

Maserati, Vizy, Armani, Mussolini

Először - egy ezüstmetál Maseratival - a magyar örömanya és a menyasszony két leánytestvére érkezett. Mészáros Andrea édesanyja egy elegáns, halványzöld selyemszatén, gyöngyözött S. Hegyi Lucia-kreációt, míg a lányok púderrózsaszín kosztümöt viseltek. Az MTI szerint elég sokáig kellett a templomban várakozniuk a többi rokonra és a násznépre. A magyar vendégek között nem voltak politikusok, vagy más közéleti emberek, csupán Vizy E. Szilveszter, a vacsorának helyet adó Magyar Tudományos Akadémia elnöke tűnt fel.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
A híres örömanya

Olasz részről viszont ott volt Giorgio Armani, a világhírű olasz divattervező és családjam, akik nagy tapsot kaptak a bámészkodóktól, amikor kiszálltak az autóból. Őket az olasz násznép többi tagja követte egy nagy busszal. Elegáns kosztümökben érkeztek egymás után Sophia Loren és Carlo Ponti barátai és ismerősei. Köztük a színésznő testvére, Maria és Alessandra Mussolini, Sophia barátnője, Mussolini unokája. Kalapot szinte alig lehetett látni, ám annál többen öltöztek fagylaltszínekben pompázó, világos kétrészes ruhákba.

Sophia Lorent hatalmas taps fogadta, amikor kiszállt a kocsiból, vörös hajkoronájához világoslila selyemzsorzsett nadrágkosztümöt viselt, nyakát többsoros, brillekkel díszített igazgyöngysor díszítette. Sophia Loren kedvesen meghajolt és csókokat dobott a sajtónak. Carlo ekkor még édesanyja mellett volt, Eduardo - Sophia másik fia - pedig úgy látszik kiheverte az éjszakai duhaj mulatozást. Őt ugyanis - állítólag - garázdaság miatt előállították a rendőrök, miután ittas állapotban egy autó tetején ugrált (a rendőrség csak annyit közölt, hogy egy olasz állampolgárt állítottak elő).

Öt méter hosszú fátyol

A tömeg felmorajlott, amikor a menyasszony, Mészáros Andrea érkezésekor lejöttek a lépcsőn a kis koszorúslányok világos narancsszínű ruhácskában és zöldes-fehér virágokból font koszorúkkal a fejükön. Az ő feladatuk volt, hogy felfogják és vigyék az ara legalább öt méter hosszú fátylát.

A menyasszony gyönyörű Giorgio Armani-ruhában szállt ki a Maseratiból: a nyersselyem tüllbetétes, földig érő ruhát pici csillogó kristályokkal szórták tele. Szolid smink, lányos, egyszerű frizura, csipkekesztyű, nagyon kedves mosoly, majd egy kis igazgatás a hosszú fátyollal egybeépített uszályon, és elindult a párja felé. Kezében világoszöldes-fehér hosszú szárú szellőrózsa-csokrot tartott.

Vacsora az MTA-ban

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Egy csók és irány a vacsora

Az MTI tudósítója úgy értesült, hogy maga a ceremónia nagyon megható és egyszerű volt. A meghívottak mindegyike kapott egy forgatókönyvet, amelyen olaszul és magyarul is lehetett olvasni azokat a bibliai idézeteket, amelyeket a pap felolvasott. Mielőtt kiléptek a templomból, a vendégek kaptak egy-egy kis zacskót, amelyből rózsaszirmokat szórtak a fiatal párra.

Az ünneplő tömeg közül sokan megvárták, amíg a friss házasok elmennek, majd bementek a Bazilikába, hogy megcsodálták a feldíszített templombelsőt. Több százan várták a párt és a násznépet a Magyar Tudományos Akadémia előtt is, ahol az olasz szakácsok által kreált díszvacsorát tartják.