Szabálytalanul lett MIÉP-elnök Csurka

Vágólapra másolva!
Szabálytalanul választották újra két és fél évvel ezelőtt Csurka Istvánt a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöki posztjára. A jogerős ítélet szerint a a párt országos gyűlésének előkészítése és összehívása szabálytalan volt.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla keddi, jogerős ítélete szerint két és fél évvel ezelőtt szabálytalan módon választották újra Csurka Istvánt a MIÉP elnöki posztjára. A másodfokú bíróság szerint a MIÉP országos gyűlésének előkészítése és összehívása szabálytalan volt, ezért a bíróság megsemmisítette a Csurka István elnökké választásáról a gyűlésen született párthatározatot.

Ugyanezen okok miatt semmisítette meg az elnök-ellenjelöltként fellépő Bognár László akkori alelnök kizárása elleni fellebbezésének elutasításával kapcsolatos határozatot az ítélőtábla, helyben hagyva ezzel a Fővárosi Bíróság idén májusban hozott elsőfokú döntését.

Az indoklás szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy tényleg az arra jogosultak vettek-e részt a 2003. február 23-i országos gyűlésen, mindegyikük kapott-e szabályos meghívót, és határozatképes volt-e egyáltalán a tanácskozás.