Cáfolják a móri fegyver előkerülését

Vágólapra másolva!
A rendőrség cáfolja azt a sajtóértesülést, miszerint megtalálták volna a móri bankrablásnál használt egyik fegyvert. Ezt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte pénteken a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

Bényi Mónika szerint nincs valós alapja annak a több internetes honlapon közzétett információnak, hogy a diósdi kettős gyilkosság kapcsán Érden a napokban lefoglalt arzenálban az elsődleges fegyverszakértői vélemény kimondta, előkerült a móri mészárlásnál használt Skorpió típusú géppisztoly. A fegyverszakértői vizsgálat még nem fejeződött be, egy-egy ilyen művelet hosszabb időt vesz igénybe, így még meg sem születhetett ilyenfajta eredmény - tette hozzá a sajtóreferens.

Mint arról a rendőrség sajtótájékoztató keretében a hét elején beszámolt - emlékeztetett Bényi Mónika -, elfogták a márciusban Diósdon elkövetett kettős emberölés két gyanúsítottját. Személyükön keresztül a bandához tartozó további két veszedelmes bűnözőt tartóztattak le, s egyikük érdi házának pincéjében kisebb fegyverraktárra bukkantak a rendőrök. Az innen előkerült egyik fegyverrel követték el a diósdi bűntényt, s most a fegyverszakértők azt vizsgálják, hogy a többi géppisztolynak esetleg melyik korábbi emberöléses bűncselekményben vagy rablótámadásban volt szerepe.