Orbán november 16-án áll a vizsgálóbizottság elé

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor november 16-án jelenik meg a családja vagyonosodását vizsgáló bizottság előtt - szivárogtatta ki egy Fidesz-közeli forrás. A volt miniszterelnök nem tervezte újabb megjelenését a bizottság előtt, mivel július 6-i meghallgatásán kijelentette, hogy nem használta meggazdagodásra pozícióját.
Vágólapra másolva!

A testület július 6-án hallgatta meg először a Fidesz elnökét, de a bizottság szocialista tagjai újabb meghallgatást tartottak indokoltnak, és arra kérték a volt miniszterelnököt, hogy jelenjen meg a testület előtt, oszlassa el a korábbi nyilatkozatai nyomán támadt kételyeket, és tegye hozzáférhetővé családja Cinege úti ingatlanjának építési engedélyét. Orbán július 6-án a vizsgálóbizottság előtt azt nyilatkozta: "Senki nem játszott szerepet családom vagyonosodásában, és ehhez állami pénzek sem járultak hozzá."

Szabó Zoltán (MSZP), a testület tagja korábban elmondta: Vadai Ágnes, a bizottság elnöke november elején újabb levelet írt a Fidesz elnökének, tekintettel arra, hogy Orbán Viktor több mint három hete nem válaszolt az előző, ismételt meghallgatást kezdeményező megkeresésre.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a bizottság mandátuma november 19-én lejár, így a meghallgatásra már nincs sok idő. A testület elnöke november 9-ét javasolta a meghallgatás időpontjául Orbán Viktornak azzal, hogy ha ez nem felel meg a volt miniszterelnöknek, készek 19-e előtt bármely más időpontban rendelkezésre állni.