Hivatalosan is államfőjelölt lett Szili

Vágólapra másolva!
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője átnyújtotta Mandur Lászlónak, az Országgyűlés alelnökének hétfőn a Parlamentben azokat az ajánlóíveket, amelyben a szocialista frakció tagjai Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét javasolják köztársaságielnök-jelöltnek.
Vágólapra másolva!

Az MSZP ajánlóíveit az államfőjelöltről a képviselő-csoport 177 tagja írta alá, kivéve az érintett Szili Katalint - közölte hétfőn Lendvai Ildikó frakcióvezető, amikor átadta Mandur Lászlónak, az Országgyűlés alelnökének az ajánlóíveket.

A politikus kitért arra, hogy egy ma nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint az állampolgárok többsége a házelnököt látná szívesen a köztársasági elnöki poszton. Hozzátette: ezért a szerdán tartandó négypárti tárgyaláson megerősítve érzik magukat, hogy Szili Katalint javasolják államfőnek.

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke közölte: az MSZP-frakció az első, amely benyújtotta ajánlását. Mint mondta, a házbizottság május 30-i ülésén döntenek arról, hogy az ajánlások megfelelnek-e az előírásoknak. Emlékeztetett arra, 50 képviselő ajánlása szükséges ahhoz, hogy valaki államfőjelölt legyen.