Levonnak Aba jutalmából a kevesebb busz miatt

Vágólapra másolva!
Jogszerűtlen volt a BKV május elején bevezetett járatritkítása, ezért Vajda Pál, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes húszszázalékos prémiumcsökkentést javasolt a cég vezérigazgatójának. A BKV-nak haladéktalanul meg kell szüntetnie a jogszerűtlen járatritkításokat, és a döntésben részt vett vállalati vezetők prémiumát is csökkentenie kell.  
Vágólapra másolva!
Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

Jogszerűtlen volt a BKV május elején bevezetett járatritkítása, ezért húszszázalékos prémiumcsökkentést javasolt a cég vezérigazgatójának - nyilatkozta a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn az MTI-nek. "A tizennyolc járatritkítás közül tizenötnél azt állapította meg a vizsgálat, hogy a fővárosi önkormányzat által elfogadott paraméterkönyvvel ellentétesen változtattak a menetrenden" - közölte Vajda Pál. A szocialista politikus kijelentette, hogy álláspontját elfogadva a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn húszszázalékos prémium-megvonást javasolt Aba Botond vezérigazgatónak. Egyúttal a kabinet felkérte a BKV igazgatóságát, hogy a jogszerűtlen döntésben részt vett vállalati vezetőknél hasonló elmarasztalást tegyen.

A BKV-nak haladéktalanul meg kell szüntetnie a jogszerűtlen járatritkításokat, hasonló eset pedig nem történhet meg ismét a cégnél. A vizsgálat megállapítása szerint az önkormányzat és a BKV közötti szolgáltatási szerződésben rögzített évi 21,3 milliárd férőhely/kilométeres teljesítményt nem változtatta meg az önkényes járatritkítás. "A menetrendet rögzítő paraméterkönyv azonban egyértelműen sérült" - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

Vajda Pál rámutatott, hogy támogatják az utasforgalmi igényekhez igazodó járatkorrekciókat. Példaként említette, hogy megalapozott vizsgálat után ilyen javaslatot terjeszt csütörtökön az önkormányzat közgyűlése elé a dél-pesti, illetve az éjszakai járatok közlekedésének módosítására.