Újra tüntettek a Pető Intézet vezetője ellen

Vágólapra másolva!
Másodszor tüntettek a Pető Intézet főigazgatójának kinevezése ellen az intézet érdekvédői. Most Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek címezték petíciójukat, mert szerintük az oktatási miniszter hetek óta nem foglalkozik a sérelmükkel. Az új igazgatót szerintük annak ellenére nevezték ki, hogy pályázata nem felelt meg a követelményeknek.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Beteg kisgyerek a Pető Intézetben

Új főigazgatói pályázat kiírását követeli a Pető Intézet érdekképviseleti szervezete, mert szerintük a jelenlegi vezetőt "jogsértően" nevezték ki. Ezúttal a Parlament előtt tiltakozott a Pető Intézet körülbelül kétszáz oktatója, hallgatója, gondozottja, akik petíciójukat Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek címezték.

Most azért a miniszterelnöknek írtak petíciót, mert az új főigazgatót jogi beadványuk ellenére a kormányfő is megerősítette pozíciójában. Ráadásul Magyar Bálint oktatási miniszter több hete nem orvosolja jogsérelmüket, és eddig érdemi választ sem kaptak beadványaikra - nyilatkozta Demeter Katalin tanszékvezető tanár.

A közelmúltban történt vezetőváltást - mint arról az [origo] is beszámolt - azért kifogásolják az intézet érdekvédői, mert a főiskola élére a Főiskolai Tanács megkerülésével nevezte ki a Nemzetközi Pető András Közalapítvány kuratóriuma az új igazgatót, akinek a pályázata szerintük alakilag meg sem felelt a pályázati feltételeknek. Demeter Katalin azt is kifogásolta, hogy Makói Zita, az új főigazgató, eddig sem a pályázatát, sem szakmai tervét nem ismertette. "Ez azért veszélyes, mivel évente ezerkétszáz beteg fordul meg az épületben, és fogalmunk sincs, hogy velük mit terveznek" - fogalmazott.