Jövő kedden találkozik Sólyom a pártokkal

Vágólapra másolva!
Jövő kedden fogadja a parlamentbe bejutott pártok elnökeit Sólyom László köztársasági elnök, aki korábban már jelezte, azt szeretné, ha minél hamarabb megalakulna az új kormány.
Vágólapra másolva!

Sólyom László köztársasági elnök május 2-ára meghívta a parlamentbe jutott pártok elnökeit, hogy az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről folytassanak megbeszélést - közölte Wéber Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke.

Az államfő még április 23-án, az országgyűlési választások második fordulójának estéjén, az előzetes választási eredmény ismeretében azt mondta, hogy hivatala a legrövidebb időn belül felveszi a kapcsolatot a parlamentbe jutott pártok vezetőivel, annak érdekében, hogy megkezdődjön az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítése.

Hangsúlyozta azt is: annak ellenére, hogy még nincs végleges eredmény, külön-külön tárgyalni fog a pártok vezetőivel és a miniszterelnök-jelöltekkel azért, hogy a kormányfő jelölése minél hamarabb, tehát az Országgyűlés alakuló ülésén megtörténhessen és a kormányalakításra is mielőbb sor kerülhessen.

A kormányalakítás ugyanakkor várhatóan elhútódik, miután Gyurcsány Ferenc kormányfő és a koalíciós partner SZDSZ elnöke is jelezte, hogy június közepén alakulhat meg az új kormány.

[origo]/MTI