Rendszerváltást követelnek a Kossuth téren

Vágólapra másolva!
Alig ezer ember gyűlt össze szerda este a fővárosi Kossuth téren, Gyurcsány Ferenc és kormánya távozása mellett már rendszerváltást is sürgetnek, mert a szónokok megfogalmazása szerint a nép akaratát senki nem kérdezte meg, hogy milyen államformában akar élni Magyarországon. A demonstrálók a mai napon nem voltak olyan kitartóak, mint eddig; még éjfél előtt szinte kiürült a Kossuth tér. 
Vágólapra másolva!

Nem harmadik köztársaság van Magyarországon, mert önjelölt emberek kiáltották ki a köztársaságot anélkül, hogy megkérdezték volna Magyarország lakosságát, így akár "királyság is lehet Magyarországon, hisz nekünk van a világ legszebb koronája" - fogalmazta meg több tüntető véleményét is egy szónok a Parlament előtt felállított emelvényen. Hozzátette, már nem elég, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya távozzon, valódi rendszerváltásra van szükség.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke arról beszélt, hogy október 6-nak a lehető legnagyobb történelmi nyomatékot kell adni, mert amellett, hogy az aradi vértanúkra emlékezünk, nyílt szavazáson dönt az Országgyűlés Gyurcsány Ferenc és kormányának sorsáról.

Bajna Gábor, a demonstráció egyik szervezője arra kérte a demonstrálókat, hogy csütörtökön vonuljanak a rendőrség Teve utcai székháza elé és tegyenek feljelentést önmaguk ellen, vállalva, hogy ők rongálták meg a Szabadság téren lévő szovjet emlékművet.

Az elmúlt napokhoz képest negyedére csökkent az árusok száma, többen azt mondták: az elkövetkezendő napokban már nem jönnek ki, mert a szervezők egyre magasabb "adományt" kérnek tőlük azzal az indokkal, hogy bevételük egyre növekszik.

A Parlament környékén a forgalom zavartalan, a 2-es villamos is zavartalanul közlekedik, az Országház épülete előtt nincs rendőri sorfal, mindössze két rendőr járőrözött. A demonstrálók minden eddiginél korábban hazamentek. 11 órára szinte kiürült a Kossuth tér. Alig 50 ember maradt a Parlament előtti téren.