Külön ünnepséget tart a Fidesz 23-án

Vágólapra másolva!
A Fidesz is szervez ünnepi megemlékezést október 23-án, de azt még nem tudják, hogy hol tartják a rendezvényt. Az ellenzéki párt azokra az ünnepségekre nem megy el, ahol Gyurcsány Ferenc megjelenik. Ahol viszont a köztársasági elnök mond beszédet, jelen lesznek.
Vágólapra másolva!

Október 23-án délután kettőkor tartja ünnepi megemlékezését a Fidesz. Arról azonban, hogy hol lesz a rendezvény és hogy kik szólalnak fel, még nincs döntés - közölte Szijjártó Péter szóvivő.

Hozzátette azt is, hogy azokon az ünnepi megemlékezéseken, ahol a köztársasági elnök beszédet mond, a Fidesz képviselteti magát. Ott azonban, ahol Gyurcsány Ferenc is megjelenik - akit a Fidesz nemkívánatos személynek tart -, nem lesz jelen fideszes politikus.

Szijjártó az [origo] kérdésére: mit tesz a Fidesz abban az esetben, ha lesz olyan ünnepi megemlékezés, ahol a köztársasági elnök és a miniszterelnök is jelen lesz, azt mondta, teoretikus kérdésre nem tud válaszolni. Erről csak akkor döntenek, ha majd ismert lesz a részletes program - közölte.

Szijjártó szerdai sajtótájékoztatóján felkérte a miniszterelnököt, hogy október 23-án ne szólaljon fel nyilvános rendezvényeken, mert az szerintük nyílt provokáció lenne. A Fidesz szóvivője ezt azzal indokolta, hogy a kormányfőt a gátlástalanság, a hazudozás és a hatalomhoz ragaszkodás jellemzi, ami ellen az ötvenhatos forradalmárok harcoltak.