Fojtogattak egy fiút a szolnoki börtönben

Vágólapra másolva!
A szolnoki fiatalkorúak börtönében megkínoztak egy fiút zárkatársai. A nemi erőszak gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő tizenévest lepedőcsíkból készült kötéllel fojtogatták, és megpróbálták a felső ágyra felhúzni. Néhány napja már fény derült egy hasonló esetre Miskolcon, ott is megkínoztak egy 16 éves fogvatartottat.
Vágólapra másolva!

Újabb esetre derült fény, amikor fiatalkorúak börtönében kínoztak meg egy kamaszfiút.

Az eset kedden derült ki, amikor az erőszakos közösülés gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorút egy másik ügyben indult fegyelmi eljárás során meghallgatták. Ekkor közölte ugyanis, hogy zárkatársai vasárnap fojtogatták és megpróbálták egy lepedőcsíkokból készített kötéllel a felső ágyra felhúzni. Emiatt a börtönparancsnok kényszerítés alapos gyanúja miatt két személy ellen feljelentést tesz a szolnoki rendőrkapitányságon - tudatta közleményben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Néhány nappal ezelőtt kapott nyilvánosságot egy miskolci fiatalkorúak börtönében történt hasonló eset is. Abban az ügyben négy cellatársa kínzott egy 16 éves fiatalembert napokon át. Többször megverték, megerőszakolták, és lepedőkből font kötéllel a tűzjelző csőre akasztották a fiút. A történtek miatt emberölési kísérlet és szemérem elleni erőszak gyanújával indult eljárás az erőszakoskodók ellen. Abban az ügyben a vizsgálatok szerint a börtönőrök nem hibáztak.