Leánykereskedő hálózatot lepleztek le

Vágólapra másolva!
Emberkereskedő és bordélyházakat üzemeltető hálózatot lepleztek le a rendőrök a Dunántúlon, amely külföldre is szállított prostitúcióra kényszerített magyar lányokat, köztük fiatalkorúakat. 
Vágólapra másolva!

Lányokkal kereskedő bűnbanda három tagját fogta el a rendőrség a közelmúltban, a Baranya megyei bűnelkövetők a lányokat prostitúcióra kényszerítették. Az ügynek nemzetközi szála is van - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken.

A nyomozók közleményükben azt írják, a német, a svájci és az ausztriai rendőrséggel együttműködve derítették fel a főként Baranya megyei lakosokból álló csoportot. A csoport Magyarországon vásárolt nőket - köztük 18. életévüket még be nem töltött lányokat -, akiket aztán főutak mentén és balatoni bárokban kényszerítettek prostitúcióra. A csoport tagjai a lányok teljes keresetét elvették.

A gyanúsítottak a nőket - keresetük függvényében - néhány hetes, hónapos foglalkoztatás után eladták, vagy a nagyobb haszon reményében külföldi bordélyházakba szállították, ahol azokat bűntársaik tovább dolgoztatták - írja a közlemény. A külföldön folyó büntetőeljárásokban is több személyt vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként.

A magyarországi gyanúsítottak közül a legjelentősebb szerepet betöltő férfit ezen a héten hétfőn fogták el a Ferihegyi repülőtéren a Repülőtéri Biztonsági Szolgálat "Sólyom" Bevetési Alosztályának segítségével. Még ezen a napon a rendőrök őrizetbe vettek két másik gyanúsítottat is. Egyikük egy bordélyházként üzemelő balatoni bár vezetője. A bárban az elfogás pillanatában egy fiatalkorú prostituáltat is találtak a rendőrök.

A Pécsi Városi Bíróság mindhárom személy előzetes letartóztatását elrendelte. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt folytatja le az eljárást.