Beolvasztaná a 13. havi nyugdíjat Kuncze

Vágólapra másolva!
Beolvasztaná a havi nyugdíjakba és megszüntetné, vagy csakis a kisnyugdíjasoknak adná a 13. havi nyugdíjat Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint eredetileg úgyis a utóbbiaknak találták ki a rendszert.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ elnöke megszüntetné, illetve átalakítaná a 13. havi nyugdíj jelenlegi rendszerét. Kuncze Gábor az MTV Nap-kelte című műsorában pénteken azt mondta, elég lenne, ha a kisnyugdíjasok kapnának ilyen többletjuttatást. "Az én véleményem az (...), hogy meg kellene szüntetni" a 13. havi nyugdíjat - mondta. Ennek "szoftváltozatát" pártolná, miszerint a juttatást beépítenék a rendes nyugdíjakba. "Akik eddig megkapták, azoknak a nyugdíjába ezt beépítjük, és a jövőben új 13. havit már nem állapítunk meg".

A pártelnök szerint egy másik változat is támogatható, ami szerint csak egy bizonyos nyugdíjösszegig járna a 13. havi nyugdíj, akik e felett kapnak nyugdíjat, azoknak pedig már nem. A felvetést azzal indokolta, hogy a 13. havi nyugdíjat eredetileg azért találták ki, mert a kisnyugdíjasokon akartak segíteni. Azt gondolom, hogy akinek 60 ezer forint a nyugdíja, annak érdemes segíteni, akinek 160-180 ezer forint, annak meg nem kell feltétlenül - mondta.