Már 29 rendőrt gyanúsítanak túlkapással

Vágólapra másolva!
Az ügyészség már 29 rendőrt gyanúsít azzal, hogy jogszerűtlenül lépett fel az őszi zavargások során. A túlkapással meggyanúsított rendőrök nem vesznek részt a március 15-i események biztosításában.
Vágólapra másolva!

Újabb rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség; így 29-re emelkedett a szeptemberi és októberi budapesti zavargások elleni fellépéssel kapcsolatban gyanúsított rendőrök száma - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Morvai Attila szombaton. A péntek délután meggyanúsított rendőrt - akárcsak a többieket - hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás gyanúja miatt hallgatták ki, de emellett könnyű testi sértéssel is gyanúsítják, ami ellen a rendőr ellenvetéssel élt.

Az ügyészséghez mintegy 171 feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargásokkal összefüggésben. A feljelentők elsősorban hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez.

Morvai Attila megismételte korábbi közlését, miszerint néhány feljelentés kapcsán még várják sértettek jelentkezését. Mint mondta, van olyan feljelentés, ahol felvételek alapján megállapítható a bűncselekmény, ugyanakkor nem sikerült meghallgatni a túlkapással érintett személyt.

Bene László országos rendőrfőkapitány pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a március 15-i rendezvények biztosításában nem vesznek részt azok a rendőrök, akik ellen az ügyészség a tavaly ősszel történtek miatt eljárás folyik túlkapás miatt.