Megúszta a bezárást egy pesti iskola

Vágólapra másolva!
Nem zárják be a Vörösmarty általános iskolát a főváros VI. kerületében, inkább ideköltöztetik egy másik intézmény diákjait. Ezzel feltöltik a kihasználatlan helyeket az iskolában, amelynek megszüntetése ellen többször is demonstráltak.
Vágólapra másolva!

A VI. kerület alpolgármestere, Rabin László szombaton bejelentette, hogy nem zárják be a főváros VI. kerületében a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát, az intézménybe költözik ugyanakkor a Lovag utcai iskola. Elmondta, hogy az előterjesztésről a kerületi önkormányzat március 22-én hozza meg döntését, az ehhez szükséges szakértői véleményeket pedig már készíti az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont.

Így a Vörösmarty általános iskola továbbra is a jelenlegi helyén maradhat, az átköltöztetéssel az eddigi feltöltetlen helyeket is feltöltik. Rabin László eltúlzottnak tartotta a Vörösmarty igazgatójának aggodalmát, hogy túl sokan lesznek, és nem fognak elférni a gyerek.

A Vörösmarty tervezett bezárása miatt februárban már többször is demonstráltak a szülők, diákok és pedagógusok. Az iskolában péntek délutántól 24 órán keresztül Vörösmarty-verseket olvasnak fel az átszervezés miatti tiltakozásul. Az intézménybe jelenleg 268 tanuló jár, az iskolát az a Skót Misszió alapította, amely százötven éve van Magyarországon. Az országban csak a Vörösmarty iskola épületében található a Skót Egyház református kápolnája.