Elszállították a Duna-parton talált csontokat

Vágólapra másolva!
Összeszedték és elszállították azokat az emberi csontokat, amelyeket a sződligeti kikötő építésénél találtak. A hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogyan kerültek a csontok egy szabályosan felszámolt régi temetőből a Duna-partra.
Vágólapra másolva!

Az ÁNTSZ felügyelete mellett az Antropológiai Intézetbe szállították azokat a feltehetően több száz éves emberi csontokat, amelyeket a sződligeti jachtkikötő építése során a sitt között találtak - közölte pénteken a váci ÁNTSZ vezetője, Nagy Magdolna.

Pár napja a Duna-parton sétálók jelezték, hogy a készülő kikötő kövei között márványsírdarabokat és emberi csontokat láttak. Kiderült, hogy a kövek és a csontok a szabályosan felszámolt váci, deákvári régi temetőből származnak. Egyelőre nem tudni pontosan, hogyan került közülük néhány darab a sződligeti építkezéshez.

Bábiné Szottfried Gabriella, Sződliget polgármestere azt mondta, hogy az önkormányzat hatósági feljelentést tett az ügyben, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy még nem érkezett hozzájuk feljelentés. A kikötő építéséhez a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adta ki az engedélyt, amely még vizsgálja az ügyet.