Nem találtak bombát a Nyugati pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Befejeződött a vizsgálat a Nyugati pályaudvaron, nem találtak robbanószerkezetet. Szombat délelőtt egy ismeretlen férfi azzal kereste meg a rendőrséget, hogy bomba fog ott robbanni. A vonatoknál késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Fél egykor elhagyták a tűzszerészek a Nyugati pályaudvart, miután nem találtak bombát. A pályaudvar területét szombaton 11 óra körül zárták le a bombariadó miatt. A rendőrségre fél 11 tájban ismeretlen férfi telefonált azzal, hogy bomba fog robbanni a Nyugati pályaudvaron. A tűzszerészek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, kutyák és műszerek segítségével vizsgálták át a vonatokat és a peronokat, de nem akadtak robbanószerkezetre - közölte Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat referense.

A Nyugati pályaudvar nem fogadott és nem is indított járatokat a vizsgálat ideje alatt. Az érkező vonatok a külső állomásokig közlekedtek, így például Rákosrendezőig, Rákospalotáig, Kőbánya-Kispestig. Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője elmondta: a mintegy másfél órás kényszerszünet 20-25 vonatot érintett. Késésekre azonban a nap hátralévő részében is lehet számítani, hiszen csak fél egykor indulhattak el a 11 órás járatok.