Jegyellenőrző hadjárattal erősít a BKV

Vágólapra másolva!
Indul a szigor a metrókon és a HÉV-en - írja a Népszabadság. A BKV-ellenőrök csütörtöktől a tavalyihoz hasonló módszerrel lezárják majd a megállók kijáratait, hogy minden bliccelőt elcsípjenek. A társaság pluszbevételre számít a szigortól, amelyet nem alkalminak, hanem állandónak szánnak.
Vágólapra másolva!

Csütörtöktől lezárják a metró és a HÉV bejáratait a BKV-ellenőrök, így próbálva fülön csípni a bliccelőket - írja A Népszabadság. A tavalyi hasonló akciók naponta nyolcmillió forint pluszbevételt hoztak a céágnek. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy pontosan hol, mikor és hányat vetnek be az összesen 450 ellenőr közül.

A társaság a bliccelők száménak csökkenését várja az akciótól. Becslések szerint csaknem minden harmadik utas lóg, amivel évente 10 milliárd forint kárt okoznak a cégnek.

Regőczy Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója szerint, az akció sikere esetén még több ellenőrt vetnek be, akiknek az alkalmazásához szükséges pénzt a szigorúbb ellenőrzésből befolyó pluszbevételek teremthetik elő. A kommunikációs igazgató közölte, nem alkalmi akcióról, hanem állandó szigorról van szó.

Az intézkedés már része annak az úgynevezett utasbarát módszernek, amelynek kidolgozására száz napot adott az új BKV-vezérigazgatónak a főpolgármester. A határidő március végén, április elején jár le - írja a Népszabadság.