Kolompár szervezete után vizsgálódik a VPOP

Vágólapra másolva!
Az Országos Cigány Önkormányzat elnökéhez köthető kiskunmajsai roma civil szervezet pénzfelhasználásával kapcsolatban vizsgálódik a vám-és pénzügyőrség - írja a Magyar Nemzet. A szervezet pályázati pénzeinek elszámolásábanegy bejelentés szerint milliós hiányok vannak.
Vágólapra másolva!

11 millió forint hiányzik a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet pályázati pénzeinek elszámolásából, ezért az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) a rendőrséghez fordult - írja a Magyar Nemzet. A helyi roma civil szervezet - amely a lap szerint eddig feltűnően sikeres volt a közpályázatokon - az Országos Cigány Önkormányzat elnökéhez, Kolompár Orbánhoz köthető.

Az OFA bejelentéséről szóló értesülést Székely Gabriella, a közalapítvány ügyvezető igazgatója megerősítette. A lap úgy tudja, hogy a bejelentés nyomán a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága indított vizsgálatot, amely az Országos Cigány Önkormányzat által 2003 és 2005 között felhasznált pénzekkel kapcsolatos feljelentések ügyében is régóta nyomoz.

Az ügyben érintett kiskumajsai szervezet 1992-ben létesült, és azóta gyakran nyert közpénzeket a romák társadalmi integrációját, illetve munkaerő-piaci helyzetének javítását célzó pályázatokon.