Vágólapra másolva!
Nem uniós pénzből, hanem a területfejlesztési alapból kapott támogatást a kunfehértói Rózsa Motel. A Weiszenberger-videót készítő F. Károly, a motel egyik volt tulajdonosa a Klubrádió Kontra című műsorában helyesbítette előző napi kijelentését, miszerint EU-s pénzt ítéltek meg nekik. A műsorban megszólalt Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal volt területfejlesztési politikai államtitkára is aki elmondta, hogy nem volt tudomása az F. Károly által elmondott visszafizetésekről, mivel senki sem tett feljelentést a kifizetés körüli visszásságokról.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető annak kapcsán kérdezte F. Károlyt, hogy Bajnai Gordon szakminiszter pénteken közölte: átvizsgálták az uniós pályázati pénzekről kötött támogatási szerződéseket, és azok között sem a szóban forgó panzió, sem F. Károly, sem az akkori társtulajdonos neve nem szerepel.

A rádiónak nyilatkozó F. Károly azt üzente Bajnai Gordonnak, hogy talán jobban kellene tájékozódnia, és közölte, hogy Nagy Sándor, egykori államtitkár írt nekik gratuláló levelet.

A műsorvezető azon felvetésére, hogy Nagy Sándor a Miniszterelnöki Hivatal területfejlesztési politikai államtitkára volt, aki nem diszponált uniós pénzek felett F. Károly azt válaszolta: "Én azt nem tudom, hogy uniós pénz-e, vagy nem uniós pénz, annyit tudok mondani, hogy Nagy Sándor, akkori államtitkár úr írta alá a gratuláció levelet és abban kapta meg a cég, illetve a Rózsa motel melletti szabadidőközpont a pénzt".

Ismertetése szerint 2003 április-májusában kereste meg őket Zuschlag János, utána június környékén adták be a pályázatot, majd október-november közepén kapták meg a gratuláló levelet. A beruházás 2004 március környékén kezdődött. F. Károly nem tudta megmondani, hogy a szerződést ki írta alá, csak arra emlékezett, hogy a gratuláló levelet ki szignálta.

Arra a kérdésre, hogy mi szükség volt a titkos videofelvétel elkészítésére, F. Károly úgy válaszolt: miután a két és fél millió forintot nem adta vissza Weiszenbergernek, nem fizikai, "hanem bizonyos lelki atrocitások" érték, "fenyegetett engem bizonyos dolgokkal, és ezért készítettem a magam biztonsága érdekében, nem zsarolás szempontjából".

A felvetésre, hogy miért nem tett azonnal feljelentést, közölte: miután elkészült a felvétel, közölte Weiszenbergerrel, hogy nem fizet neki és "attól a perctől kezdve nem szólt hozzám". Közölte, ő nem osztotta vissza a pályázati pénzt, ezért nem érzi, hogy csalt volna, nem követett el vesztegetést.

A műsorvezető kérdésére, hogy a felvételen miért nem hangzik el, hogy nem fog pénzt fizetni, hiszen ezzel bizonyíthatná saját becsületességét.Erre F. Károly csak annyit mondott: a felvétel után közölte Weiszenbergerrel, hogy ha bármit csinál, a felvételt átadja az ügyvédjének.

A műsorban Nagy Sándor is nyilatkozott, aki elmondta, hogy minden nyertes pályázó kapott ilyen levelet, sok száz hasonlót írt alá. Mint elmondta, nem tudtak arról, hogy nem teljes körűen fizetik ki ezt a pénzt, hiszen az érintettek nem tettek feljelentést. Elmondta: volt olyan ügy, amikor a hivatalra hivatkozva akartak önkormányzati vezetőket rávenni, hogy velük írassanak pályázatot, mert ismerik, hogy hol kell elrendezni az ügyet. "Fel is jelentettük őket azonnal a rendőrségen" - mondta.

Mint mondta, nem tudja, hogy megfordult-e Weiszenberger a hivatalában, erre nem tudott válaszolni, de hangsúlyozta: "nálam biztos, hogy nem fordult meg". Közölte, a szóban forgó támogatás a területfejlesztési alapból turisztikai célokat szolgáló, szálláshelybővítő, minőségjavító kiírás volt.