A Fidesz is kíváncsi a kőbányai MSZP-s ítéletére

Vágólapra másolva!
A kőbányai Fidesz-szervezet felszólította az egyik helyi szocialista politikust, hogy hozza nyilvánosságra, milyen ítélet született vesztegetési ügyében. A politikus korábban az [origo]-nak azt mondta, nem nyilatkozik, a rendelkezésre álló információk alapján pedig csak következtetni lehet arra, hogy számára kedvezőtlen határozatot hozott a bíróság.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint Kaszab Csaba kőbányai MSZP-s képviselő és párttársai mindent elkövetnek azért, hogy titokban maradjon az ítélet abban az ügyben, amelyben vesztegetéssel vádolták meg őt. A kőbányai Fidesz-szervezet által kiadott közlemény felszólítja a szocialistákat, hogy hozzák nyilvánosságra a Kaszab Csabára vonatkozó elsőfokú ítéletet és annak indoklását.

Az [origo] csütörtökön közölt cikket arról, hogy a jogi előírások miatt csak következtetni lehet arra, hogy milyen ítélet született az ügyben. Szeptember 20-án hozott ítéletet a bíróság, de erről a sajtó nem számolt be, a Fővárosi Bíróság pedig most azt közölte, mivel a "döntés még nem jogerős, így erről tájékoztatást nem adhatunk".

Az [origo] megkereste a Fővárosi Főügyészséget, amelynek szóvivője, Morvai Attila azt mondta, mivel már bírósági szakaszban van az ügy, ezért nem nyilatkozhat róla. Annyit közölt, hogy az ügyészség elfogadta az ítéletet, amely azért nem lett jogerős, mert a vádlott fellebbezett ellene. Kérdésünkre Morvai hozzátette, az ügyészség az eljárás során fenntartotta a vádat, nem ejtette azt.

Így biztosan csak annyi tudható, hogy olyan ítélet született, amellyel Kaszab Csaba nem ért egyet. A politikus az [origo]-val telefonon azt közölte, hogy semmit nem hajlandó nyilatkozni az ügyről. Ügyvédje szintén jelezte, hogy nem kíván megszólalni.

Kaszab Csaba az ügy indulásakor a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt, a képviselő-testületnek pedig jelenleg is tagja. Az ügyészség azzal gyanúsította meg 2005 szeptemberében, hogy 17 millió forint kenőpénzt kapott a cége. A pénzt a gyanú szerint egy építési vállalkozó fizette öt évvel korábban, cserébe pedig - állt az akkori nyomozati iratokban - munkát szerzett neki a politikus.