Figyelmeztették a végzettségével trükköző szocialistát

Vágólapra másolva!
Megrótta az MSZP etikai bizottsága Dobolyi Alexandra EP-képviselőt. A képviselő korábban életrajzi adataival kapcsolatban pontatlanságokat állított. Többek között egy internetes honlapon azt állította, hogy doktori végzettsége van, miközben ez nem volt igaz.
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetésben részesítette az MSZP országos etikai bizottsága Dobolyi Alexandrát, a párt európai parlamenti (EP) képviselőjét, mivel végzettségével kapcsolatos nyilatkozatai nem voltak pontosak - tudta meg az MTI.

A hvg.hu június végén azt írta, hogy Dobolyi Alexandra hivatalos önéletrajzaiban és interjúiban eltérően fogalmaz iskolai végzettségét illetően. A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a képviselő saját honlapján doktorként szerepel, miközben ilyen végzettsége nem volt.

Dobolyi Alexandra akkor az MTI-nek azt mondta, hogy a különböző internetes honlapokon szereplő életrajzi adatai nem pontosak, ezért pontosítani fogja őket. Felhívta a figyelmet arra, hogy hivatalos életrajzában nem szerepel doktori cím, csak a PhD-tanulmányok kezdetének időpontja.

Az etikai bizottság szombati ülésén döntött úgy, hogy figyelmeztetésben részesíti az EP-képviselőt. A testület döntését nagy többséggel hozta meg. A figyelmeztetés nem jár következményekkel.