Vágólapra másolva!
Nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel a képviselők, ezért feloszlatta magát a kistarcsai képviselő-testület. A polgármester szerint politikai okokból akarják eltávolítani, és indulni fog az időközi választáson is.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta magát csütörtöki ülésén Kistarcsa önkormányzatának képviselő-testülete, és ennek megfelelően 2008 február 3.-án időközi választást tartanak a 11 ezer lakosú Pest megyei városban - közölte Juszkó Ferenc független képviselő pénteken az MTI-vel.

A politikus elmondta, hogy a 14 tagú testületből 8-an szavazták meg az önfeloszlatást, köztük négy fideszes és négy független képviselő. Egy hónapja már történt erre kísérlet, ám akkor nem volt meg az ehhez szükséges többség. Az önfeloszlatás oka az volt, hogy a képviselő a testület és polgármester nem tudott együttműködni.

Tóth Szabolcs, független polgármester azt mondta, az önfeloszlatás nem indokolt, politikai manipuláció áll a döntés hátterében. Ennek szerinte az ő elmozdítása a célja. Kijelentette, hogy az időközi választáson is indulni kíván a polgármesteri székért.