Bíróság előtt az emberrablással vádolt volt rendőrök

Vágólapra másolva!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon kedden megkezdődött az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök pere. Az emberrablást azután követték el, hogy az egyik rendőr csempészcigarettát akart venni, de a dobozokban csak papírt talált.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az emberrablással és más bűncselekmények elkövetésével vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere Nyíregyházán kedden, de az első és a másodrendű vádlott meghallgatása után áprilisra napolták el a tárgyalást.

A vádirat szerint a három volt rendőr - akiknek a szolgálati jogviszonyát az ügy kiderülésekor megszüntették - és öt civil még tavaly május 19-én csempészcigaretta értékesítésével kapcsolatban követett el emberrablást. Az első rendű vádlott, N. István, egykori rendőr zászlós 300 ezer forintért vásárolt csempészcigarettát, de a dobozokban csak papírt talált.

Becsapása miatt társaival együtt túszul ejtette a csaló eladó testvérét, és rajta keresztül próbálta visszakövetelni pénzét. A 300 ezer forint visszavitelekor az időközben értesített rendőrök lecsaptak a társaságra, négy tagját a helyszínen elfogták, majd a többieket is őrizetbe vették.

A bíróság kedden az első- és a másodrendű vádlottat hallgatta meg, akik egymásnak ellentmondó állításokat tettek. Miután ugyanaz az ügyvédjük, a kialakult érdekellentét feloldása, más védő megbízása érdekében áprilisra napolták el a tárgyalást.