Fodor: Az SZDSZ az előrehozott választásoktól sem retten meg

Vágólapra másolva!
Fodor Gábor szerint az országnak nem érdeke a kisebbségi kormányzás, és pártja valószínűleg nem fogja megszavazni a szocialisták büdzséjét. A politikus azt mondta, ha olyan helyzet áll elő, az előrehozott választásoktól sem rettennek meg. A szabad demokrata elnökjelölt erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus hangoztatta, meg akarja erősíteni az SZDSZ-t, s ennek érdekében végigjárja az országot, azért, hogy a zöld liberálisokat a támogatóikká tegye. Fodor kitért arra is, hogy az SZDSZ akkor volt a legerősebb, amikor irányzatokat érvényesített, és nyitott volt. A szabad demokrata politikus szerint így egyesíteni kell a jobboldali liberálisokat, ilyen volt egykor Szent-Iványi István, a szociálliberálisokat, mint amilyen Béki Gabriella, és a zöld liberálisokat, az olyanokat, mint ő maga. Véleménye szerint az SZDSZ a bős-nagymarosi ügyben elveszítette a "zöld emberek" szimpátiáját és ezt a réteget most vissza kell hódítani.

Fodor Gábor kiemelte, hogy mindenkire számít, például Kuncze Gáborral is találkozik majd négyszemközt. Hozzátette, a volt pártelnök személyes ügyének tartja, hogy részt kíván-e venni a politika frontvonalában, vagy sem.

Fodor Gábor nem tartotta disszonánsnak, hogy miközben pártja bírálta a kormánystruktúrát, meg is szavazta azt. A liberális politikus azt állította, hogy az igen gomb megnyomásával, vagy tartózkodásával az SZDSZ csak korábbi hagyományait követte, ugyanis a szabad demokraták ellenzékben mindig támogatták a különböző kabineteket a kormányszerkezetről döntő szavazásban, még a jobboldalit is.

A költségvetést illetően Fodor azt mondta a műsorvezető kérdésére, hogy ha az egy csodálatosan jó költségvetés lesz, akkor megszavazzák, ellenkező esetben az SZDSZ ellenzéki pártként nyom majd gombot.