Simon Gábor: Van esély egy új MSZP-SZDSZ koalícióra

Vágólapra másolva!
Lát esélyt a szocialisták és a szabad demokraták koalíciós együttműködésére a közeljövőben Simon Gábor, az MSZP országos választmányi elnöke, aki pénteki pécsi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy nyugodt kormányzást remél a következő két évben.
Vágólapra másolva!

A korábban fennállt koalíció újraformálásához nyilvánvalóan nem csak egyik vagy másik fél akarata, hanem a politikai szándékok egybeesése is szükséges. A két párt júniusban, az SZDSZ tisztújítását követően eldöntheti, a továbbiakban milyen formában kíván együttműködni. Marad-e a konstruktív ellenzékiség, amit ma az SZDSZ képvisel, vagy akár az együttműködés intézményesített formában is megteremtődik a parlamentben - fejtette ki a politikus.

Simon Gábor úgy vélte, az MSZP érdeke, hogy az ország stabilan kormányozható legyen, ezért minden olyan együttműködésre nyitott, amely ennek hátterét biztosítja. Megjegyezte: személy szerint lát érdekeket, értékeket, amelyek mentén újraformálódhat az MSZP-SZDSZ koalíció.

A politikus a szocialista kormány következő két évének legfontosabb feladatai között az egészségügyi reform lezárását, a Munka, tudás, tulajdon program véghezvitelét, valamint az európai uniós források hatékony felhasználását emelte ki.