Vizsgálja a BKV az éjszakai buszon történt verekedést

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálatot rendeltek el a BKV-nál, miután utasok és biztonsági őrök összekaptak egy éjszakai buszjáraton Budapesten, vasárnap hajnalban. A rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz, a BKV szerint jogszerű és "arányos" volt a biztonsági őrök intézkedése.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub híradója kedden este arról adott hírt, hogy biztonsági őrök vertek meg több embert egy éjszakai járaton vasárnap hajnalban. Információi szerint a biztonsági őrök belekötöttek a csoportba, tagjait lelökték a buszról és a megállóban megverték.

Egyiküknek az orra, másikuknak az arccsontja tört el. Állításuk szerint a biztonsági őrök ezt követően visszaszálltak a buszra és segítségnyújtás nélkül továbbmentek. A csoport rendőrt hívott, aki értesítette a mentőket. A rendőrség a sérülés foka miatt hivatalból indított eljárást.

A biztonságiak szerint az 5-6 fős táraság ittasan zaklatott egy nőt a 950-es buszon, az egyik őr felszólította őket, hogy hagyják abba, ám amikor erre nem voltak hajlandóak, a következő megállóban "arányos testi kényszer alkalmazásával" az ittas fiatalembereket leszállították. Az ekkor bekövetkezett dulakodásban megütöttek egy biztonsági őrt, akinek ezután négy kollégája segített a fiatalok ellen.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az ügyről csak annyit közölt: a IX. kerületi kapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.