Alkotmánybírósághoz fordul Kósa Lajos

Vágólapra másolva!
Megtámadja az Alkotmánybíróságon a közigazgatási hivatalokról szóló kormányrendeletet Kósa Lajos. Debrecen fideszes polgármestere szerint a jogszabály egyértelműen alkotmánysértő.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybíróságon támadja meg a közigazgatási hivatalokról szóló kormányrendeletet Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere - olvasható a keddi Népszabadságban. A jogszabály egyértelműen alkotmánysértő - fogalmazott Kósa Lajos a napilapnak.

"Az Alkotmánybíróság korábbi határozatában kimondta, hogy a hivatalok regionális átszervezéséhez a parlament kétharmados döntésére lett volna szükség. A kormány azonban most rendeleti úton írta felül a kétharmados törvényt. Emiatt a jogszabály azonnali megsemmisítését kéri - mondta Debrecen polgármestere a Népszabadságnak.

Miután az Alkotmánybíróság a határozat indoklásában a megyei struktúra mellett érvel, a kormánynak már meg kellett volna szüntetnie a regionális közigazgatási hivatalokat - tette hozzá Kósa. A Népszabadság szerint a testület már szeptemberben napirendre veheti a kérdést.