Vágólapra másolva!
Eredménytelenül zárult az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatói posztjára kiírt pályázat - közölte pénteken az Egészségügyi Minisztérium. A tárca azt azonban nem indokolta meg, hogy mi volt a kudarc oka. Korábban az OEP főigazgató-helyetteseként dolgozó SZDSZ-es politikus, a Szent Imre Kórház főigazgatója jelentette be, hogy pályázott.
Vágólapra másolva!

Eredménytelenül zárult az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatói posztjára kiírt pályázat - közölte az MTI-vel az Egészségügyi Minisztérium. A tárca szerint a jelenleg megbízott főigazgatóként dolgozó Rendek Vilma a továbbiakban is ellátja feladatát. A minisztérium arról nem árult el részleteket, miért lett eredménytelen a pályázat.

Ezzel kapcsolatban megkerestük a tárcát, a minisztérium azonban nem reagált a megkeresésünkre. A pályázatokat első körben elbíráló Kormányzati Személyügyi Központ az [origo]-nak azt mondta: a jelentkezők közül több jelöltet is alkalmasnak találtak, őket az egészségügyi miniszter elé terjesztették. A jelöltek közül Székely Tamás miniszrnek kellett volna választania, amit végül Gyurcsány Ferenc kormányfőnek kellett vona jóváhagynia. A személyügyi központnál nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy mi volt a kudarc oka. Az új főigazgatót szeptember 18-ig kellett volna megnevezni.

Az OEP főigazgatói poszt azért ürült meg, mert Székely Tamást, korábbi főigazgatót májusban egészségügyi miniszterré nevezték ki. A Weborvos korábban arról írt, hogy a pályázatra öten neveztek be: Pál Miklós, a Medicina 2000 járóbeteg szövetség alelnöke, László Imre a fővárosi Szent Imre Kórház főigazgatója, Ungár Klára az OEP általános főigazgató helyettese, SZDSZ-es politikus, Gusztonyi Ágnes az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) főigazgatója valamint Kiss József az OEP korábbi főigazgatója.

Az [origo]-nak Ungár, László és Kiss erősítette meg korábban, hogy pályázott, Gusztonyi titkárságán keresztül mindössze annyit közölt, nem kíván nyilatkozni az ügyben.