Megtalálták az emődi kislány maradványait

Vágólapra másolva!
Megtalálták a tavaly Emődről eltűnt kislány maradványait - közölte a rendőrség. A gyermektől származó maradványokat egy bejelentés alapján találta meg a rendőrség egy Emőd melletti bokros területen. A mentőalakulatok korábban itt nem keresték a kislányt.
Vágólapra másolva!

Feltehetően megtalálták a Borsod megyei Emődről tavaly szeptemberben eltűnt kislány csontjait Emőd és Vatta között - közölte Nagy Sándor, a miskolci rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön. A szóvivő közölte: kedden bejelentés alapján találtak a bokros részen csontdarabokat, amelyekről az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy a gyermektől származnak. A csontok mellett ruhadarabok is voltak, a kislány szülei azt mondták, ezeket viselte kétéves kislányuk, amikor eltűnt.

A rendőrség rendkívüli halálesetként, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet - tette hozzá Nagy Sándor. Arról is beszámolt, hogy olyan szakértőket vonnak be az eljárásba, akik a csontok eredetére vonatkozóan a legpontosabb választ tudják majd adni. Mint mondta, az eddigi adatok alapján idegenkezűség nem állapítható meg.

Lehóczki László, a kislány után korábban kutató miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője az mondta: azon a részen, ahol a néhány csontdarabot megtalálták, munkatársaik az eltűnés után nem jártak. Az említett terület mintegy 3 kilométeres távolságra van az eltűnés helyszínétől, ráadásul a terepviszonyok rosszak - fűzte hozzá. Kiemelte: a családi ház körüli terület két kilométeren belül is több helyen járhatatlan.