Felfüggesztették az eltűnt horgászok keresését

Vágólapra másolva!
Csónakkal indult horgászni a Balatonra két férfi, de nem értek haza. A vízimentők víz alatti radarral felszerelt hajójukat is bevetették a kutatásba. Éjjel több csónakot is találtak a víz alatt, de mint kiderült, egyik sem az eltűnteké. Decemberben veszélyes a tóban horgászni, mert hamar leszállhat köd, a víz pedig mindössze két fokos.
Vágólapra másolva!

Két, Szigliget térségében eltűnt horgász felkutatásához kért segítséget a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság pénteken sötétedés után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától (VMSZ) - tájékoztatta az MTI-t Tar Mihály, a vízimentők szóvivője. A vízimentők a víz alatti radarral felszerelt hajójukat is bevetették a kutatásba.

A 29 éves szigligeti férfi és társa fémcsónakkal indult a tó közepe felé, ahol a rokonok beszámolói szerint a parttól 700-800 méterre szoktak horgászni. Mivel nem értek haza, a hozzátartozóik keresni kezdték őket. Autójukat a szigligeti strand közelében a parton megtalálták, benne a mobiltelefonokkal. Ezt követően értesítették a vízirendészetet, akik a VMSZ-szel közösen megkezdték a keresést.

Több csónakra is rábukkant a kutatócsoport éjszaka, a búvárok vizsgálatai után azonban rendre kiderült, hogy közülük egyik sem a két eltűnt horgászé. Reggel öt órakor - több mint 10 órás folyamatos keresés után - felfüggesztették a két horgász kutatását. A VMSZ közlése szerint a Sonarral és felszíni radarral felszerelt mentőhajókkal több négyzetkilométernyi vízfelületet vizsgáltak át a Balatonban.

A tó térségében az eltűnés napján esett az eső, de nem fújt erős szél. A vízimentők szerint decemberben veszélyes a tóban horgászni, mert hamar leszállhat a tájékozódást akadályozó köd, és ha felborul a csónak, a mindössze két fokos vízben lehetetlen huzamosabb ideig úszni, illetve a felszínen maradni.