Kóka visszahívná Kunczét

Vágólapra másolva!
Kóka János szerint az SZDSZ számára az lenne a legjobb, ha Kuncze Gábor visszatérne a párt élére. Kuncze közölte: nem tervezi a visszatérést.
Vágólapra másolva!

Már 2007-ben is igyekeztem meggyőzni Kuncze Gábort arról, hogy folytassa tovább pártelnökként, hiszen az SZDSZ-nek továbbra is szüksége volna az ő higgadtságára és politikai tapasztalatára, ezért igyekszem meggyőzni, hogy térjen vissza - mondta Kóka János csütörtökön az MTI-nek.

A szabad demokraták jelenlegi elnöke emlékeztetett arra, a liberálisok tavalyi tisztújításán azután szállt harcba az elnöki posztért, hogy Kuncze Gábor nem vállalta a folytatást. Hozzátette, hogy Kuncze Gábor mindig támogatta őt, mellé állt a párton belül és a külső nyilvánosság előtt is.

Kóka szerint a júniusi küldöttgyűlés - amelyen a kiderült szabálytalanságok miatt megismétlik az elnökválasztást - a konstruktív ellenzéki szerepre készülő SZDSZ megerősödéséről kell szólnia. Ezért is tartaná fontosnak, hogyha ebben a helyzetben Kuncze Gábor ismét vezető szerepet töltsön be az SZDSZ-ben. "Ahogy tavaly számíthattam Kuncze Gábor támogatására, ha most vállalná a feladatot, ma ő ugyanígy számíthatna az én szavazatomra" - mondta Kóka János.

Konrád György Kossuth-díjas író, az SZDSZ alapító tagja szerdán este az ATV Friderikusz Most című műsorában azt mondta: ha Kuncze Gábor újra hajlandó lenne elvállalni az SZDSZ elnöki posztját, "az nagyszerű lenne a párt szempontjából". Kuncze Gábor erre reagálva azt mondta: nagyon tiszteli Konrád Györgyöt, de nem tervezi az általa javasoltakat.