Belebukott a metróügybe Demszky bizalmasa

Vágólapra másolva!
Távozik a posztjáról a metró-projektigazgatóság második embere, Gulyás László. Az egykori metróbiztos január 2-ától tölti a felmondását és közel 12 millió forint végkielégítést kap. A Népszabadság szerint Gulyás távozásának oka, hogy a 4-es metró építése kapcsán több, a főváros számára előnytelen szerződés kötött.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel távozik a DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatóhelyettesi posztjáról Gulyás László - olvasható a BKV kedd délutáni közleményében. Gulyás, aki január 2-ától tölti a felmondását, a munkaszerződése alapján kevesebb, mint 12 millió forint végkielégítést kap. A közlemény azt nem részletezi, hogy miért távozik Gulyás.

A keddi Népszabadság már azt írta, hogy a 4-es metró építése körüli fisakok miatt a metró-projektigazgatóság második embere, Gulyás László viheti el a balhét. Gulyás kötötte meg ugyanis a Fővám téri állomásról szóló szerződést is, mely a beruházás kritikus pontja. Ezt ugyanis csak egyéves késéssel tudná befejezni a Hídépítő, ami azt jelentené, hogy a metróvonal még 2011-re sem készül el. Szintén időveszteséget hozna, ha új kivitelezőt kellene keresni.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának szabad demokrata elnöke szerint nem elegáns, hogy a város irányításáért felelős fővárosi képviselők csak a BKV közleményéből értesültek arról, hogy Gulyás január 2-a óta felmondását tölti. A politikus meglepőnek tartja a BKV közleményét azért is, mivel a főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén minderről nem szólt a közlekedési vállalat. Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője pedig a végkielégítés összegét kifogásolta.

Gulyás tíz évig vezette a DBR Metró Projekt Igazgatóságot, amíg tavaly tavasszal le nem fokozták a főváros számára előnytelen szerződések megkötése miatt. A lefokozás napján jelentette be Demszky Gábor főpolgármester, hogy nem tudják tartani a 2009-es átadási határidőt, amelyet azóta már 2011-re módosítottak.