Helikopterrel keresik a jégre menekült betörőt

Vágólapra másolva!
Egy férfi eltűnt a Balatonban szerdán hajnalban, miután egy szigligeti bolt riasztására kiérkező rendőrök egyikét arcon csapta és a nádasba menekült. A jégre menekült férfit helikopterrel, búvárokkal keresik, valószínű, hogy beszakadt alatta a jég. Három társát - akik a gyanú szerint megpróbálták kirabolni a boltot - elfogták.
Vágólapra másolva!

Helikopterrel is keresik azt a bűnözőt, aki szerdán hajnalban menekült be a szigligeti nádasba a rendőrök elől - közölte a Tapolcai Rendőrkapitányság. A bűnöző után három búvár is kutatja a szigligeti öböl jeges vízterületét.

A rendőrség szerint a nádasba menekült férfi hajnalban még kiáltozott a rendőröknek, hogy beszakadt alatta a jég, és segítséget kért. A férfival a mentésére indult tűzoltók is szót váltottak, de később már nem hallották a hangját. Az öböl jege a tűzoltók alatt is beszakadt, így nagy a valószínűsége annak, hogy a nádasba menekült férfi elmerült a jeges vízben. A rendőrség szerint azonban azt sem lehet kizárni, hogy a férfi esetleg az öböl túloldalán kievickélt a partra.

A várpalotai férfi ellen négy bírósági elfogatóparancs és két rendőrhatósági körözés van érvényben. A férfi szerepel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Top-10-es körözési listáján: eddig lopás, rongálás, kábítószerrel való visszaélés és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélték el. A férfi három betörőtársát a rendőrség már őrizetbe vette, őket a Tapolcai Rendőrkapitányság fogdájában őrzik.

Szerda hajnalban Szigligetről jelzett az egyik üzlet riasztója, ezért a révfülöpi őrs rendőrei azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a bolt közelében egy induló személykocsira lettek figyelmesek. Az autót megállították, de mivel abban négy férfi ült, erősítést kértek Tapolcáról. A kiérkező járőrök közül a feltartóztatott autó egyik utasa egy rendőrnőt - akit meg akarta őt bilincselni - gyomron és arcon ütötte, majd elmenekült a közeli nádasba. A nádasba menekült bűnözőt hajnal óta keresik a rendőrök, vízimentők, búvárok és tűzoltók.