Kétmilliárdot csalt ki a trükkös biztosítós alkalmazott

Vágólapra másolva!
Közel kétmilliárd forintot csalt ki egy biztosítótársaságnál dolgozó férfi a cég ügyfeleitől. A férfi ellen többrendbeli csalás miatt nyomoz a rendőrség. A károsultak egy része pert indított a biztosító ellen.
Vágólapra másolva!

Többrendbeli csalás miatt nyomoz a rendőrség egy férfi ellen, aki egy biztosító ügynökeként eljárva, 1,9 milliárd forintot vett át több ügyféltől, de azt nem fizette be a társaság számlájára - erősítette meg az Magyar Rádió értesülését a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A Magyar Rádió Krónika című műsora szerint az ügy akkor pattant ki, amikor az ügyfelek tavaly januárban a biztosítótól megkapták az éves tájékoztatást, hogy mennyit is fizettek be. A biztosító vizsgálatot folytatott, majd feljelentette alkalmazottját, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda áprilisban le is tartóztatatott.

A társaság nem akar fizetni a károsultaknak, mert pénzt sem a cég, sem jogelődje nem kapott. A biztosító szerint az egyedi befizetéseket nemhogy nem kapta meg a cég, de nem is volt tudomása arról, hogy az ügynök készpénzben átvette őket. A károsultak egy része az ügyben kártérítési pert indít a biztosító ellen, szerintük a társaságnak felelnie kell az alkalmazott tetteiért.