Hétszázezres kenőpénzzel buktak le a pesti rendőrök

Vágólapra másolva!
Hétszázezer forint kenőpénzt fogadott el két fővárosi rendőr egy autóstól, hogy ne büntessék meg őt. Az egyenruhások lebuktak, őrizetbe vették őket.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés és más hivatali bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a BRFK a Budapesti Nyomozó Ügyészségen két, az I. kerületi rendőrkapitányságon dolgozó rendőr ügyében, akik hétszázezer forintot fogadtak el egy gépkocsivezetőtől.

A rendőröket őrizetbe vették - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. Tafferner elmondta, a két rendőr, egy törzszászlós és egy főtörzsőrmester, közterületi járőrszolgálatot látott el vasárnap este az I. kerületben. A rendőrök ellenőriztek egy személygépkocsit, melynek sofőrje, annak fejében, hogy elállnak a vele szemben történő intézkedéstől, 700 ezer forintot ajánlott fel részükre, amit ők el is fogadtak.

A két rendőrt voltaképpen egy másik ügyben végrehajtott rendőri akció során fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai.

A szóvivő egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, mivel gyanúsítják még a rendőröket. Budapest rendőrfőkapitánya a két rendőr szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.