Hangfelvétellel védekezik Mehmet Károly anyja

Vágólapra másolva!
Egy rögzített telefonbeszélgetés szerint a 11 éves Mehmet Károly és édesapja közösen tervelték ki, hogy drogot tesznek a gyerek anyjának autójába, a drogot pedig maga a kisfiú helyezte el a kocsiban - számolt be a tv2 az édesanya ügyvédjére hivatkozva. Az előzetesben lévő asszony ügyvédje feljelentést tett Mehmet Károly török apja ellen. Az édesapja alaptalan rágalomnak tartja, hogy neki vagy fiának köze lenne a kocsiba rejtett kábítószerhez.
Vágólapra másolva!

Számítógépen tárolt hangfelvételt játszottak le Mehmet Károly édesanyjának szabadkai perén. A rögzített telefonbeszélgetés szerint a 11 éves Mehmet Károly és édesapja közösen tervelték ki, hogy kábítószert tesznek a gyerek anyjának autójába, a drogot pedig maga a kisfiú helyezte el a kocsiban - számolt be a tv2 az édesanya ügyvédjére hivatkozva.

A gyerek és az apa között zajlott beszélgetés félig magyarul, félig törökül folyt. Mivel a 11 éves gyerek nem büntethető, az asszony ügyvédje a gyerek édesapja ellen tett feljelentést.

Mehmet Károly édesapja, Mehmet Tüysüz a Délmagyarnak azt mondta, hogy rágalomnak tartja, hogy neki vagy fiának köze lenne a kocsiba rejtett kábítószerhez. "Bármikor meghallgathatnak bennünket a magyar rendőrök, mi megjelenünk és válaszolunk a kérdéseikre" - mondta az édesapa.

Mehmet Károly édesanyját és az asszony férjét novemberben vették őrizetbe a szerb határon, mert autójukban ecstasy tablettákat találtak. Amikor az asszony meghallotta, hogy mit találtak az autójukban, megpróbált megszökni. Futásnak eredt, a zöldhatáron keresztül igyekezett Magyarországra jutni, de a határ előtt elfogták.

Az asszony és férje is azt közölte az első kihallgatáson, hogy nem tudták, kábítószer van az autójukban, és azt is mondták, hogy van sejtésük róla, hogy ki tehette a kábítószert a kocsiba. Az asszony és férje azóta előzetesben van Szabadkán. Az eset óta Mehmet Károly felügyeleti jogát az édesapára bízta a szegedi gyámhivatal.

Papp Edina azt követően vált ismertté, hogy fiát, Mehmet Károlyt apja törvénytelenül Törökországba vitte. Az édesanya éveken át küzdött azért, hogy gyermekét visszakaphassa. Ezt végül idén sikerült elintéznie egy alapítvány segítségével.