Újra normálisan járnak a vonatok

Vágólapra másolva!
Nincsenek fennakadások a MÁV vonalain a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform ügyeletese. A sztrájkot csütörtökön függesztette fel az egyebek mellett fizetésemelést követelő szakszervezet.
Vágólapra másolva!

A vonatok a pénteki napra előírt rend szerint közlekednek. Pénteken az ország területén sehol sem végeznek forgalomkorlátozással járó karbantartási és felújítási munkát. A kora reggeli vonatok menetrend szerint elindultak, pontosan közlekednek - mondta el Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese.

Belföldi késésről egyelőre nem érkezett jelentés. A határállomások tájékoztatója szerint a nemzetközi vonatok közül csak az Ister EuroNight érkezett 50 perc késéssel Magyarország területére, várhatóan 8 óra után néhány perccel fut majd be a Keleti pályaudvarra - közölte a Mávinform ügyeletese.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtök délben felfüggesztette a vasutassztrájkot. A felfüggesztés legkésőbb február 15-ig hatályos, közben az egyeztetéseket folytatják a munkaadóval. A MÁV délután megkezdte a menetrend szerinti vasúti közlekedés helyreállítását.

A sztrájkolók tízszázalékos fizetésemelést, valamint a privatizációs bevételből való részesedést akartak. Az akció felfüggesztését azzal indokolták, hogy szerintük a MÁV kötelező vizsgálat és megfelelő személyzet nélkül indít el vonatokat és ez balesetveszélyes. A cég vezérigazgatója ezt vádaskodásnak nevezte és visszautasította.