Meghalt a taxisblokád rendőrfőkapitánya

Vágólapra másolva!
67 éves korában elhunyt Barna Sándor, a rendszerváltás utáni első budapesti rendőrfőkapitány, a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője. Barna volt a fővárosi rendőrség parancsnoka a taxisblokád idején, majd a főpolgármester tanácsadója lett.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója, nyugállományú rendőr altábornagy. A volt megyei és fővárosi rendőrfőkapitányt 67 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta az MTI-vel Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés városrendészeti bizottságának elnöke.

Barna Sándor volt Budapest első rendőrfőkapitánya a rendszerváltás után, így ő vezette a fővárosi rendőrséget a taxisblokád idején is. Később, több mint tíz éven át Demszky Gábor főpolgármester személyes rendészeti tanácsadójaként tevékenykedett.

Danielisz szerint Barna emblematikus vezető volt, akinek elvitathatatlan érdeme volt abban, hogy az 1990-es évek elején a demokratikus átalakulás feszültségek nélkül valósulhatott meg.

A közterület-felügyeletnél egyelőre a helyettes veszi át az ügyek intézését, rövidesen pedig pályázatot írnak ki a posztra - mondta Danielisz.