Börtön járt a tartásdíj nem fizetéséért

Vágólapra másolva!
Három hónapig volt előzetes letartóztatásban egy férfi, aki ellen tartásdíj nem fizetése miatt indult eljárás - számolt be róla a Blikk. A napilap szerint Magyarországon először fordult elő, hogy valaki amiatt került rács mögé, mert nem adta oda a volt feleségének a járandóságát.
Vágólapra másolva!

108 napot töltött a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézeztben egy férfi, amiért elmaradt többhavi tartásdíjjal - írta a hétfői Blikk. Az illetőnek havonta 100 ezer forintot kellett volna fizetnie volt feleségének három gyerek után. A férfi azt állítja: nem tudott volna ennyit adni, mert minimálbérből él. Szerinte az összegről még akkor egyeztek meg volt házastársával, mikor még jól ment a vállalkozása.

Miután a tartásdíj kezdett elmaradni, az exfelesége bepanaszolta a gyámhatóságnál, az ügyész pedig feljelentette - idézte fel a történteket a Blikknek a férfi. Megkezdődtek a bírósági tárgyalások, és végül az a döntés született, hogy előzetes letartóztatásba veszik, mert tartani kell a szökéstől. Így ült három hónapig a Gyorskocsi utcában. Végül első fokon egy év négy hónapra ítélték, három évre felfüggesztve.

A vállalkozó azt mondta: kártérítési pert indít az állam ellen, mert a rács mögött töltött idő alatt a vállalkozása teljesen tönkrement. A Blikk szerint ez volt az első eset Magyarországon, hogy valakinek tartásdíj nem fizetése miatt kellett ülnie.