Megtámadtak egy doktornőt a gyöngyösi kórházban

Vágólapra másolva!
Rátámadtak egy gyöngyösi doktornőre, miután - indokoltan - nem akarta befektetni a kórházba a nála jelentkezett beteget. Az idős nő hozzátartozója volt a támadó, az orvos nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Bántalmaztak egy doktornőt a gyöngyösi kórházban - közölte Szőke Ferenc, az intézmény ügyvezető igazgatója. Az orvos nem akart befektetni az osztályra egy beteget, mire a beteg egyik hozzátartozója többször megütötte őt.

Az orvos szerint a beteg állapota nem indokolta a kórházi ápolást, s ezért a járóbeteg-szakrendelésre kívánta továbbküldeni az asszonyt - tette hozzá Szőke. Beszámolója szerint a beteg az orvosi diagnózissal szemben azt állította, hogy súlyos betegségben szenved, és követelte, hogy vegyék fel fekvőbetegként.

Miután a doktornő ezt továbbra sem tartotta indokoltnak, az asszony szitkozódni kezdett, majd a kíséretében lévő fiatal nő rátámadt a doktornőre.

A hétfőn délután lejátszódott jelenet egy televíziós stáb szeme láttára történt, a tévések ugyanis épp az új sürgősségi betegellátóról készítettek anyagot. Az ügyvezető szerint országosan is egyre inkább elterjednek az ilyen és ehhez hasonló atrocitások. Ennek ellenére a kórház nem tesz feljelentést - tette hozzá.

Mivel a bántalmazás következtében kollégájuk nem szenvedett sérülést, csak magánvád nyomán indulhatna rendőrségi eljárás, ám a doktornő nem kíván feljelentést tenni - mondta a kórházvezető.