Betört a templomba a gyónni vágyó anyafojtogató

Vágólapra másolva!
Azt hitte egy törökszentmiklósi férfi, hogy megölte a saját édesanyját, ezért ateista létére elindult a közeli templomba vezekelni. Mindkét bejárati ajtó zárva volt, ám annyira gyötörte a lelkiismeret, hogy bezúzta azokat, majd bement imádkozni. Az idős nő életben maradt, hirtelen haragú fia viszont előzetesben várja további sorsát. Akár 10 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Vandál módon betörtek a törökszentmiklósi református templomba még február végén, ám a kiérkező rendőrök meglepetésre nem vittek el semmit. Helyén maradt a hangosítást segítő erősítő csakúgy, mint az értékes bibliák. A furcsa eset okára akkor derült fény, amikor a templom közelében egy sokkal súlyosabb bűncselekmény gyanúsítottját fogták el az egyenruhások.

Mint kiderült, egy 41 éves helybeli férfi volt a behatoló, aki aznap reggel - nem tudni, miért - a saját édesanyjára támadt. A fojtogatás után a hetvenes éveiben járó asszony kábultan dőlt a földre, ami után nem sokkal ijedt fia ateista létére a közeli református templom felé vette az irány, ahol azonnal meg akarta gyónni tettét. "Elég extrém módja a vezeklésnek. Ráadásul a reformátusoknál nincs gyónás" - elevenítette fel az [origo]-nak a történteket Szűcs Zoltán, a megyei rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, aki később őrizetbe vette a férfit.

Szerda reggel 8 és 9 között járt az idő, ebből következően a feldúlt fojtogató zárt templomajtókba ütközött. Annyira furdalhatta a lelkiismeret, hogy ez sem állta útját. "Kirúgta az évszázados, vaskos tölgyfaajtó betétjét, majd valahogyan kiszakította a belső vasrácsos ajtót is" - közölte Szabó József lelkész, aki szerint nem sokkal a férfi behatolása előtt távozott az éjszakai biztonsági őrük. Hogy a templomon belül mennyi ideig tartózkodott a férfi s hogy ott egészen pontosan mit csinált, az egyelőre sem a rendőrök, sem a lelkész nem tudta megmondani.

Távozóban a templomból a férfi visszahelyezte a tönkrerúgott betétet az ajtóba, de azt hamarosan kirázták a templom előtti forgalmas úton közlekedő járművek. Ezért vonultak ki a helyszínre a rendőrök, akiknél később egy szemtanú is jelentkezett, így a férfit hamarosan elkapták.

Forrás: Wikipedia

Ide jött vezekelni a férfi

A halottnak hitt, bántalmazott idős nőt még aznap a szolnoki Hetényi Gyula Kórházba szállították. Állapota akkor életveszélyes volt, azóta viszont sokkal jobban van. Fiát azóta előzetes letartóztatásba helyezték a rendőrök, hamarosan orvos szakértők vizsgálják pszichés állapotát. Az életveszélyt okozó testi sértésért maximum tíz évet, míg a betörésért egy évet kaphat.