Ülésnek álcázott törököt fogtak a vámosok

Vágólapra másolva!
Egyedi módját választotta az embercsempészésnek néhány bolgár, akik autójuk ülésének helyére egy török férfit ültettek. A vámosok kiszúrták a nem éppen szabványos álülést.
Vágólapra másolva!

Ülésnek álcázta magát egy török férfi, aki hétfőn hajnalban egy bolgár autó utasaként akart Magyarországra jutni - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A bolgár rendszámú kocsiban négy bolgár állampolgár jelentkezett belépésre. Az útlevélkezelőnek azonban az ellenőrzéskor feltűnt, hogy a jármű hátsó ülése nem szabványos. A tüzetes vizsgálat során kiderült, hogy az eredeti ülést kiszedték, s annak helyén egy pléddel letakart személy ült, aki ülésnek álcázta magát. Az álülés mellett közvetlenül két bolgár férfi ült, eltakarva annak sajátosságait, hibáit.

A vizsgálat megállapította, hogy a letakart férfi török állampolgár, aki csak érvényes török magánútlevéllel rendelkezett, de érvényes vízummal nem. A törököt a bolgárok szerették volna az Európai Unióba becsempészni.

A bolgárokkal szemben a büntetőeljárást a román határőrizeti szerv folytatja le, "embercsempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja" miatt.