Vágólapra másolva!
Lemond az audiovizuális kormánybiztosi posztról Sarkady Ildikó, aki ezzel együtt a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik. Gyurcsány Ferenc egykori médiapolitikai főtanácsadóját állítólag az ORTT elnökének jelölhetik.
Vágólapra másolva!

Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos - az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.

"Mindent, amit lehetett, és tőlem telt, megtettem" - mondta a távozása okait firtató kérdésre. Szerinte a médiarendszer újraszabályozása érdekében most már a politikai erőknek kell lépéseket tenniük.

Sarkady egyben megerősítette az MTI információját, miszerint személye szóba került az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének jelölése során. A most lemondó kormánybiztos tavaly augusztus végén kapta meg kinevezését a miniszterelnöktől; ezt megelőzően, 2006-tól Gyurcsány Ferenc médiapolitikai főtanácsadójaként tevékenykedett. Vezetése alatt készült el a digitális átállás stratégiája, valamint a műsorterjesztésről és a digitális átállásról szóló törvény tervezete, illetve a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS).