Kényszervallatás miatt ítéltek el rendőröket

Vágólapra másolva!
Kényszervallatás miatt ítélt két rendőrt felfüggesztett börtönre, egyet pedig pénzbüntetésre csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla. A bíróság ezzel súlyosbította az elsőfokú ítéletet.
Vágólapra másolva!

Két tamási rendőrt felfüggesztett szabadságvesztéssel, egyet pedig pénzbüntetéssel sújtott nem jogerős határozatában csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla. A rendőröket kényszervallatás, jogellenes fogva tartás és könnyű testi sértés miatt ítélték el. A Pécsi Ítélőtábla ezzel súlyosította az első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság korábbi ítéletét, melyben az első- és másodrendű vádlott esetén pénzbüntetést szabott ki, társukat pedig felmentette a vádak alól.

A tamási rendőrkapitányság nyomozói 2006. április 4-én hallgattak ki egy lopással gyanúsított férfit, aki bár elismerte, hogy tippet adott a bűncselekményhez, annak elkövetését tagadta. A gyanúsítottat több mint egy hónappal később bevitték a kapitányságra, és ott bántalmazással és fenyegetéssel beismerő vallomásra kényszerítették. A esetre azt követően derült fény, hogy a sértett orvoshoz fordult, látleletet vetetett a sérüléseiről, majd feljelentette bántalmazóit.