Rendőrökkel térne vissza a kirúgott jegyző

Vágólapra másolva!
A jogerős ítélet ellenére sem helyezték vissza hivatalába Esztergom volt jegyzőjét, Csomor Sándort. A bíróság e miatt már kértszer szabott ki bírságot, de hiába. Csomor most karhatalom kirendelését kéri, hogy elfoglalhassa hivatalát.
Vágólapra másolva!

Karhatalommal jutna vissza hivatalába Esztergom volt jegyzője, Csomor Sándor - írja csütörtöki számában a Népszabadság. A volt jegyzőt 2005-ben fegyelmivel mozdították el posztjáról, majd közszolgálati jogviszonyát is megszüntették, helyi ellenzékiek szerint azért, mert kifogásolta a városi fürdő építése során tapasztalt törvénysértéseket.

Csomor munkaügyi bírósághoz fordult, amely 2007 márciusában visszahelyezte pozíciójába, de az önkormányzat nem hajtotta végre a jogerős ítéletet. Ezért a bíróság előbb 250 ezer, majd 500 ezer forint bírsággal sújtotta az önkormányzatot. Csomor a lapnak azt mondta, nem bízik a pénzbüntetés hatékonyságában, ezért karhatalom kirendelését kérte.

Az üggyel kapcsolatban a Népszabadság hiába kereste az esztergomi önkormányzat sajtószóvivőjét, ő nem kívánt nyilatkozni.