Vágólapra másolva!
Törvénysértőnek találta a Fővárosi Főügyészség a Magyar Vöröskereszt elnökségének azt a határozatát, amellyel március végén felmentette posztjáról a főigazgatót. Az ügyészség eljárási hibát talált, a határozat tartalmát nem vizsgálta.
Vágólapra másolva!

Alaki szempontból törvénysértőnek találta a Fővárosi Főügyészség a Magyar Vöröskereszt elnökségének azt a határozatát, amellyel felmentette posztjáról Czimbalmos Ágnes főigazgatót. Az ügyészségi vizsgálat - amely eljárási hibát felderítette - a határozat tartalmát nem vizsgálta - közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

A főügyészség kérelemre vizsgálta a Magyar Vöröskereszt március 27-i országos vezetőségi ülésén hozott határozatát, amelynek tárgya a főigazgató felmentése volt. A vizsgálat után a Fővárosi Főügyészség a határozat ellen óvást jelentett be. Ennek oka: az ülés meghívója nem tartalmazta az előzetesen közölt napirendi pontok között a főigazgató felmentéséről szóló előterjesztést.

Az óvást az országos vezetőségnek a következő ülésén el kell bírálnia, és ha egyetért vele, saját maga hatályon kívül helyezheti a döntését. Ha nem ért egyet, az ügyészségnek van joga bírósághoz fordulni. A főügyészség szerint a bejelentés nem érinti semmilyen módon a főigazgató munkajogi helyzetét. A munkajogi kérdések tisztázására a főigazgató a munkaügyi bíróságtól kérhet jogorvoslatot.