Hazaengedett egy beteg magyar drogfutárt Ecuador

Vágólapra másolva!
Elnöki irgalommal térhetett haza egy drogfutárkodás miatt elítélt magyar Ecuadorból. A jó magaviselete miatt már szabadlábon lévő férfit súlyos betegsége miatt engedték el.
Vágólapra másolva!

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár, miután magyar diplomáciai közbenjárásra elnöki irgalmat kapott - közölte a magyar Külügyminisztérium. Szelestey Lajos, külügyinszóvivő szerint a harmincas éveiben járó fiatalember már több évet töltött egy ecuadori börtönben, és a napokban súlyos betegségére tekintettel engedték haza Magyarországra. A férfit korábban jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezték, ám az országot csak az elnöki döntéssel hagyhatta el.

A magyar kormány korábban diplomáciai utakon próbált meg segíteni a gyógykezelésre szoruló magyar fiatalembernek. A humanitárius akcióban Szili Katalin házelnök, Varga Koritár Pál, az Andok-térség országaiba akkreditált utazó nagykövet, továbbá a magyar külügyminiszter is részt vett. Göncz Kinga nemrég egy nemzetközi konferencián személyesen is kegyelmet kért a fiatalember számára ecuadori kollégájától.